Natisni recept
Čičerikin namaz
Jed Namaz
Čas priprave 10 minut
Obroki
skodelica
Sestavine
Jed Namaz
Čas priprave 10 minut
Obroki
skodelica
Sestavine
Navodila
  1. Suho čičeriko namočimo in skuhamo ali pa uporabimo že kuhano čičeriko iz konzerve. Uporabimo lahko tudi čičeriko iz konzerve – odcedimo jo in shranimo vodo za kasneje.
  2. V blender ali multipraktik damo vse sestavine razen čičerikine vode ter nekaj čičerik za dekoracijo, če želimo. Zblendamo v gladko kremo. Dodamo nekaj žlic čičerikine vode – toliko, da postane krema lepo mazljiva. Poskusimo in po okusu dodamo kakšno od sestavin.
  3. Serviramo v skodelico in po vrhu potrosimo preostalo čičeriko.
  4. *V humus lahko pomakamo različno zelenjavo, tortilja čips in kruhke, zelo dobro se obnese v tortiljah in sendvičih, paše pa k mnogim jedem kot priloga. Še posebej takrat, kadar je jed bolj suha in bi potrebovali nekaj, kar bi jo lepo podmazalo.
    *V humus lahko pomakamo različno zelenjavo, tortilja čips in kruhke, zelo dobro se obnese v tortiljah in sendvičih, paše pa k mnogim jedem kot priloga. Še posebej takrat, kadar je jed bolj suha in bi potrebovali nekaj, kar bi jo lepo podmazalo.
Avtor

Objavljeno z dovoljenjem avtorice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja