Natisni recept
Cvetačniki
Čas priprave 70 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Sestavine za beli preliv
Sestavine za rdeči preliv
Čas priprave 70 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Sestavine za beli preliv
Sestavine za rdeči preliv
Navodila
  1. Cvetačo narežemo na florete, lahko jih tudi prerežemo na pol, da so lepše položeni v pekaču.
  2. Zmešamo testo iz moke in vode in dodamo začimbe. Testo naj bo redko, približno enako kot za palačinke. Vanj pomočimo florete in jih odlagamo na pekač, ki je obložen s peki papirjem. Kar ostane testa, ga prihranimo. Pečemo 20 minut v pečici, ogreti na 250 °C, vmes enkrat obrnemo (normalno je da se testo prilepi na dno - tu pride na vrsto prihranjeno testo, ki ga z žlico ali čopičem nanesemo na dele, kjer se je testo odlepilo).
  3. Medtem, ko se cvetača peče, zmešamo prelive.
  4. Rdeči preliv: stopimo maščobo, zmešamo s kečapom in čilijevo omako in začimbami, da dobimo enakomerno zmes.
  5. Beli preliv: stopimo maščobo, zmešamo s kisom in začimbami.
  6. Cvetačnike premažemo s prelivoma, polovico z enim prelivom, drugo polovico z drugim. Damo nazaj v pečico. Pečemo še 25 minut, vmes obrnemo in ponovimo postopek.
    Cvetačnike premažemo s prelivoma, polovico z enim prelivom, drugo polovico z drugim. Damo nazaj v pečico. Pečemo še 25 minut, vmes obrnemo in ponovimo postopek.
Avtor

Objavljeno z dovoljenjem avtorice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja