Domača granola
Obroki Čas priprave
8porcija 15minut
Čas kuhanja
30minut
Obroki Čas priprave
8porcija 15minut
Čas kuhanja
30minut
Sestavine
Navodila
  1. V skledi skupaj zmešamo vse suhe sestavine. V zmes dodamo agavin sirup in stopljeno kokosovo maščobo. Pomembno je, da je maščoba tekoča, zato jo lahko predhodno segrejemo na majhnem ognju. Zmes dobro premešamo. Položimo jo v pekač, obložen s peki papirjem, in v predhodno ogreti pečici pri 170ºC pečemo 20-25 minut. Pekač nato vzamemo ven in granolo pustimo, da se ohladi. Nikoli je iz pekača ne dajemo, ko je še vroča, saj sicer ne ostane sprijeta skupaj. Ohlajeno zavijemo v peki papir, da se razlomi. Shranimo jo v steklenem kozarcu s pokrovom.
  2. V suhem in temnem prostoru jo lahko shranjujemo vsaj dva tedna – lahko v kakšni izmed zaprtih posod v kuhinjski omarici, ali pa v vrečki v hladilniku. Predlogi za serviranje: – kokosov jogurt in gozdne borovnice – sojino mleko in narezana banana
Avtor

Objavljeno z dovoljenjem avtorice.