Juha iz hokaido buče
Čas priprave
30minut
Čas priprave
30minut
Sestavine
Navodila
  1. Čebulo sesekljamo in jo na rastlinski maščobi popražimo, dokler ne postekleni. Nato dodamo sesekljan česen in počakamo minuto ali dve.
  2. Dodamo na kose narezano hokaido bučo, ki smo jo prej oprali in odstranili semena (lupiti je ni potrebno). Med stalnim mešanjem bučo popražimo, po približno 10 minutah pa zalijemo z zelenjavno juho ali vodo.
  3. Na majhnem ognju dušimo približno 20 minut, dokler buča ne postane mehka in začne razpadati. Na koncu dodamo še poper in sol ter druge začimbe po lastni izbiri.
  4. V mešalniku zmes spasiramo, po želji pa dodamo še žlico ali dve veganske smetane.
  5. Če je juha pregosta, jo razredčimo z vodo, zelenjavno juho ali malo rastlinskega mleka (predlog: ovseno mleko, ki je nevtralnega okusa). Potresemo s svežimi sesekljanimi zelišči ali bučnimi semeni ter serviramo.
Avtor

Avtorica: Iris