Natisni recept
Kremna koruzna juha
Jed Juha, Predjed
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 15 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Jed Juha, Predjed
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 15 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Navodila
  1. Sesekljano čebulo in česen popražimo na malo olja, dodamo na kocke narezan krompir in zalijemo z jušno osnovo. Malo pokuhamo, nato pa dodamo koruzo, mandlje, kvasne kosmiče in začimbe. Kuhamo 15-20 minut, da je krompir skuhan. Predevamo v blender in zmešamo na najvišji hitrosti, da dobimo gladko kremno juho (lahko zmešamo tudi v loncu s paličnim mešalnikom). Za dekoracijo lahko dodamo popražen por in nasekljane pistacije.
    Sesekljano čebulo in česen popražimo na malo olja, dodamo na kocke narezan krompir in zalijemo z jušno osnovo. Malo pokuhamo, nato pa dodamo koruzo, mandlje, kvasne kosmiče in začimbe. Kuhamo 15-20 minut, da je krompir skuhan. Predevamo v blender in zmešamo na najvišji hitrosti, da dobimo gladko kremno juho (lahko zmešamo tudi v loncu s paličnim mešalnikom). Za dekoracijo lahko dodamo popražen por in nasekljane pistacije.
Avtor

Avtor: Edita Čelofiga po ideji iz minimalistbaker.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja