Lečine kroglice v paradižnikovi omaki (veganski čufti)
Obroki Čas priprave
4oseb 10minut
Čas kuhanja
30minut
Obroki Čas priprave
4oseb 10minut
Čas kuhanja
30minut
Sestavine
Lečine kroglice
Paradižnikova omaka
Instructions
  1. Laneno seme namočimo v nekaj žlicah vode. Narezano čebulo, česen in gobe prepražimo na oljčnem olju. Dodamo kuhano lečo, nadrobljen tofu in začimbe, premešamo in odstavimo. Dodamo ovsene kosmiče in namočeno laneno seme. Zblendamo s paličnim mešalnikom, vendar ne preveč. Maso postavimo za 20 min v hladilnik.
  2. Pečico segrejemo na 200°C. Z rokami oblikujemo majhne cmočke in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo jih 20 min, dokler ne porjavijo.
  3. Med peko pripravimo omako. Narezano čebulo dobro prepražimo, nato dodamo ostale sestavine in kuhamo 10-15 minut. Proti koncu kuhanja s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko omako.
  4. Poleg lečinih kroglic v omaki postrežemo krompir v poljubni obliki, polento, kuhana žita ali podobno prilogo. Zraven se prileže velika skleda solate.
Priprava

Avtor: Edita Čelofiga