Marinirani zrezki v gobovi omaki
Obroki Čas priprave
4oseb 10minut
Čas kuhanja
50minut
Obroki Čas priprave
4oseb 10minut
Čas kuhanja
50minut
Sestavine
Marinirani zrezki
Gobova omaka
Instructions
Priprava zrezkov
  1. Predpriprava seitanovih zrezkov: Glutenski moki dodamo začimbe (rdečo papriko, kurkumo, sol, po želji tudi druge začimbe) in jo močno pregnetemo v vodi. Dobljeno maso razdelimo na manjše hlebčke, ki jih kuhamo 40 minut v slani vodi. Ko se ohladijo jih razrežemo na posamezne rezine. Predpriprava sojinih zrezkov (enako velja tudi za sojine koščke): Dehidrirane sojine zrezke za 5-10 minut namočimo v vreli vodi, nato odcedimo. Vse naštete sestavine zmešamo in tako pripravimo marinado. Veganske zrezke čez noč namočimo v marinado. Pred uporabo jih rahlo odcedimo.
Priprava gobove omake
  1. Za pripravo smetane kuhan riž ali ovsene kosmiče z 1-2 skodelicama vode (dodajamo postopoma) zmiksamo v blenderju. Vodo dodajamo dokler ne dobimo želene kremaste konsistence. Na olju prepražimo sesekljano čebulo in česen (česen dodamo z zamikom). Dodamo šampinjone in pražimo 4 minute. Dodamo sesekljan peteršilj, smetano in začimbe. Dobro premešamo in kuhamo še kako minuto.
Priprava

Avtor: vegan.si