Natisni recept
Matevž s popečenim kislim zeljem
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 35 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 35 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Navodila
  1. Pečico vklopimo na 200 stopinj Celzija.
  2. Krompir olupimo, operemo in narežemo na manjše kocke. Damo ga kuhati v vodo s soljo. Kuhamo do mehkega – vsaj 20 minut, odvisno od velikosti kock.
  3. V manjši pekač damo kislo zelje, dodamo poper in olupljen ter drobno sesekljan česen – 6 strokov. Premešamo. Pečemo do lepe rjave barve – vsaj 30 minut.
  4. Ko je krompir kuhan, odcedimo vodo, a je nekje 2 dl pustimo v posodi. Dodamo fižol, kislo smetano (navodila za pripravo kisle smetane si poglejte v receptu stročji fižol z zabelo in krompirjem), 3 stroke olupljenega in drobno sesekljanega česna ter vse dobro pretlačimo v pire. Poskusimo in po potrebi dosolimo.
  5. Olupimo, prepolovimo in na tanke trakce narežemo čebulo. V ponvi segrejemo olje in na srednje visoki temperaturi popražimo trakce čebule do rjavega. Po potrebi znižamo temperaturo. Čebulo serviramo poleg krompirja.
  6. Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogu, facebooku in instagramu.
    Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogu, facebooku in instagramu.
Avtor

Objavljeno z dovoljenjem avtorice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja