Natisni recept
Pesin humus
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 60 minut
Obroki
oseba
Sestavine
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 60 minut
Obroki
oseba
Sestavine
Navodila
  1. Pečico prižgemo na 200°C. Pesi zavijemo v alufolijo, jih postavimo na pekač in pečemo okoli 60 minut. Ko je pesa pečena, jo odvijemo, postavimo pod hladno vodo in olupimo. Čičeriko odcedimo in jo stresemo v multipraktik ali visoko zmogljiv blender. Dodamo peso in vse dobro zmešamo (okoli 2–5 minut). Na vsake toliko časa postrgamo strani in premešamo. Postrežemo ob kruhu, riževih/koruznih ploščicah, krekerjih ali kolutih/paličicah sveže zelenjave. Humus hranimo v hladilniku in porabimo v roku 5 dni.
    Pečico prižgemo na 200°C. Pesi zavijemo v alufolijo, jih postavimo na pekač in pečemo okoli 60 minut. Ko je pesa pečena, jo odvijemo, postavimo pod hladno vodo in olupimo. Čičeriko odcedimo in jo stresemo v multipraktik ali visoko zmogljiv blender. Dodamo peso in vse dobro zmešamo (okoli 2–5 minut). Na vsake toliko časa postrgamo strani in premešamo. Postrežemo ob kruhu, riževih/koruznih ploščicah, krekerjih ali kolutih/paličicah sveže zelenjave. Humus hranimo v hladilniku in porabimo v roku 5 dni.
Avtor

Objavljeno z dovoljenjem avtorja.

1 misel o “Pesin humus”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja