Presne testenine s paradižnikovo omako

Natisni recept
Presne testenine s paradižnikovo omako
Čas priprave 15 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Čas priprave 15 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Instructions
  1. V posodo naribajte bučke, dodajte pol žličke soli, premešajte in postavite za nekaj ur v hladilnik.
  2. Suhe paradižnike za nekaj ur namočite v manjšo količino vode, da se omehčajo.
  3. Bučke nekoliko ožemite (stisnite, da odteče tekočina). Preložite jih na krožnik in jim dodajte olivno olje, sončnična semena ter sezam. Premešajte.
  4. Napojene suhe paradižnike odcedite (vode ne zavrzite) in jih skupaj s papriko, česnom in čebulo zmiksajte s paličnim mešalnikom. Da dosežete primerno gostoto omake, dodajte potrebno količino paradižnikove vode. Začinite z origanom, baziliko in soljo.
  5. Omako prelijte preko testenin, potresite s kvasnim posipom in okrasite s svežo baziliko.
    Omako prelijte preko testenin, potresite s kvasnim posipom in okrasite s svežo baziliko.
Priprava

Špela

Delenje recepta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja