Presne testenine s paradižnikovo omako
Obroki Čas priprave
1oseb 15minut
Obroki Čas priprave
1oseb 15minut
Sestavine
Navodila
  1. V posodo naribajte bučke, dodajte pol žličke soli, premešajte in postavite za nekaj ur v hladilnik.
  2. Suhe paradižnike za nekaj ur namočite v manjšo količino vode, da se omehčajo.
  3. Bučke nekoliko ožemite (stisnite, da odteče tekočina). Preložite jih na krožnik in jim dodajte olivno olje, sončnična semena ter sezam. Premešajte.
  4. Napojene suhe paradižnike odcedite (vode ne zavrzite) in jih skupaj s papriko, česnom in čebulo zmiksajte s paličnim mešalnikom. Da dosežete primerno gostoto omake, dodajte potrebno količino paradižnikove vode. Začinite z origanom, baziliko in soljo.
  5. Omako prelijte preko testenin, potresite s kvasnim posipom in okrasite s svežo baziliko.
Avtor

Špela