Sarme z rižem in orehi
Obroki Čas priprave
2oseb 60minut
Obroki Čas priprave
2oseb 60minut
Sestavine
Navodila
  1. Čebulo počasi popražimo na olju, da postekleni. Dodamo orehe in pražimo nekaj minut, da rahlo porjavijo. Dodamo opran riž, malo soli in popra. Premešamo. Dno pekača malo naoljimo in obložimo z narezanim zeljem. S pripravljenim nadevom napolnimo zeljne liste, zavije sarmice in jih damo v pekač. Zalijemo z vodo (dodamo je toliko, da prekrije sarme) in postavimo v pečico.
  2. Pokrito pečemo 45 minut pri 200ºC. 15 min pred koncem peke pripravimo podmet (iz olja, moke in sladke paprike) in ga, razredčenega z malo vode, dodamo sarmam. Odkrito pečemo še 15 min, malo pred koncem peke temperaturo nastavimo na opcijo žar, da se sarme lepo zapečejo.
Avtor

Avtor: Edita Čelofiga