Speculaas puding

Natisni recept
Speculaas puding
Čas priprave 10 minut
Obroki
oseb
Sestavine
  • 40 g gustin oziroma škrob
  • 450 ml rastlinsko mleko
  • 4 žlica sladkor za temnejšo bravo izberite temni sladkor
  • čž začimbe mešanica za speculaas: cimet, muškatni orešček, klinčki, ingver, kardamom, beli poper
  • keks zdrobljen
  • mandlji za okras
Čas priprave 10 minut
Obroki
oseb
Sestavine
  • 40 g gustin oziroma škrob
  • 450 ml rastlinsko mleko
  • 4 žlica sladkor za temnejšo bravo izberite temni sladkor
  • čž začimbe mešanica za speculaas: cimet, muškatni orešček, klinčki, ingver, kardamom, beli poper
  • keks zdrobljen
  • mandlji za okras
Instructions
  1. Med stalnim mešanjem zavremo mleko.
  2. V drugi posodici stehtamo škrob, zmešamo z začimbami in sladkorjem, dodamo nekaj žlic mleka in zmešamo v gosto maso. Vlijemo v vrelo mleko in mešamo. Če bomo z metlico mešali hitro, bomo dobili bolj rahlo strukturo, ker bodo zraven mehurčki. Če pa mešamo počasi z lopatko, bo puding gladek.
  3. Nalijemo v navlaženi skodelici in damo na hladno.
  4. Serviramo tako, da skodelico obrnemo na glavo in pade puding iz nje, posujemo s keksom in mandljem.
    Serviramo tako, da skodelico obrnemo na glavo in pade puding iz nje, posujemo s keksom in mandljem.
Priprava

Objavljeno z dovoljenjem avtorice

Delenje recepta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja