Natisni recept
Vaflji
Jed Zajtrk
Čas priprave 15 minut
Čas kuhanja 5 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Okrasitev
Jed Zajtrk
Čas priprave 15 minut
Čas kuhanja 5 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Okrasitev
Navodila
  1. Na pultu si pripravimo vse sestavine. S čopičem namažemo pekač za vaflje. Pekač prižgemo in ga pustimo prižganega vsaj 5 minut oziroma da zasveti lučka, saj mora biti pekač vroč.
  2. V skodelico najprej namerimo moko, ki jo stresemo v mešalno posodo. Dodamo ostale suhe sestavine (vinski kamen, sol, cimet, vanilijo). Postopoma dodamo še mokre sestavine (olje, mineralno vodo in rižev napitek). Z metlico vse zmešamo v tekočo zmes. Zmes pustimo stati vsaj 10 min. Vzamemo zajemalo in zlijemo maso v pekač za vaflje. Pustimo vsaj 5 minut, oziroma toliko, da se dobro spečejo. Vaflje poljubno namažemo.
  3. Pustim toliko časa da se speče oziroma 3 minute na eni strani. Palačinko obrnem z obračalko ter pustim še 3 minute na drugi strani.
    Pustim toliko časa da se speče oziroma 3 minute na eni strani. Palačinko obrnem z obračalko ter pustim še 3 minute na drugi strani.
Avtor

Avtorica: Špela Kastelic

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja