Natisni recept
Veganska pica
Čas priprave 50 minut
Čas kuhanja 20 minut
Obroki
osebi
Čas priprave 50 minut
Čas kuhanja 20 minut
Obroki
osebi
Navodila
  1. Najprej zmešamo suhe sestavine, nato dodamo še vodo in olje. Maso gnetemo, dokler se sestavine ne povežejo. Po potrebi med gnetenjem dodamo moko ali vodo. Testo pustimo vzhajati 45 minut, nato ga razvaljamo, položimo v namaščen pekač in obložimo z nadevom.
  2. Paradižnikovo mezgo razmažemo po razvaljanem testu. Šampinjone in bučke narežemo na kolobarje, jih rahlo posolimo ter položimo na testo. Kečap enakomerno nanesemo po pizzi, dodamo še nariban sir in mozzarello. Na koncu posujemo origano. Pizzo damo v ogreto pečico, pečemo na 220 stopinjah približno 20 minut.
    Paradižnikovo mezgo razmažemo po razvaljanem testu. Šampinjone in bučke narežemo na kolobarje, jih rahlo posolimo ter položimo na testo. Kečap enakomerno nanesemo po pizzi, dodamo še nariban sir in mozzarello. Na koncu posujemo origano. Pizzo damo v ogreto pečico, pečemo na 220 stopinjah približno 20 minut.