Natisni recept
Veganski medaljoni in pomfri
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 20 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 20 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Navodila
  1. Pečico segrejemo na 220 °C .
  2. Narežemo krompir, odvečno vodo popivnamo s papirnatim servetkom, prelijemo z eno do dvema žlicama olja, temeljito premešamo in damo pečt v segreto pečico za 20-25 minut. Vsaj dvakrat premešamo.
  3. V tem času pokropimo sojine polpete in jim dodamo pol jušne kocke. Pustimo jih stati okoli 5 minut (oziroma, dokler si ne pripravimo testa za pohanje).
  4. Testo za pohanje je iz mešanice moke in vode, gosto kot palačinkina masa. Vanj vmešamo želene začimbe. V drugo posodico si pripravimo drobtine, jaz sem jim dodala malo sladke paprike, da pride na koncu lepša barva.
  5. Polpete razrežemo na manjše ''nagece'', jih pomočimo v testo in posipamo z drobtinami. Ocvremo jih z obeh strani na malo olja v ponvi, da dobimo lepo zlato barvo.
  6. Preden serviramo, posolimo krompir.
    Preden serviramo, posolimo krompir.
Avtor

Objavljeno z dovoljenjem avtorice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja