Veganski Pad Thai
Obroki Čas priprave
2oseb 10minut
Čas kuhanja
20minut
Obroki Čas priprave
2oseb 10minut
Čas kuhanja
20minut
Sestavine
Instructions
  1. Operemo zelenjavo in jo narežemo/nasekljamo na poljubno velikost. Nasekljamo česen in na tenko narežemo korenje, zelje in mlado čebulo, gobe pa lahko natrgamo ali narežemo na večje kose. V ločeni posodi zmešamo sladkor, miso pasto, 3 žlice sojine omake in arašidovo maslo. Dodamo 1 dl vroče vode, da vse skupaj lažje zmešamo, nato pa še sok dveh limet.
  2. Vmes preberemo navodila za pripravo rezancev – ponavadi je dovolj, da jih pustimo nekaj minut v vroči vodi. Sledimo navodilom in pazimo, da jih ne prekuhamo – najbolje je, da ostanejo še rahlo surovi.
  3. Polovico sezamovega olja segrejemo v voku in dodamo nasekljan česen, čilijevo pasto in na kocke narezan tofu. Pražimo na močnem ognju, dokler tofu ni hrustljav. Pri tem pazimo, da česna ne zažgemo. Nato tofu odstavimo, v isti vok pa dodamo preostanek olja, ingver in nasekljano zelenjavo, ki jo v največ treh minutah prepražimo na zelo močnem ognju. Nato dodamo tofu in skoraj kuhane rezance. Vse skupaj pražimo še približno pol minute, nato pa zalijemo s prej pripravljeno omako iz arašidovega masla, soka limet in sojine omake ter sladkorja. Ko nekaj tekočine izhlapi in se omaka začne prijemat rezancev, jih odstavimo.
  4. Pred serviranjem izdatno posipamo z mletimi praženimi arašidi in nasekljano mlado čebulo. Pokapamo s sokom limete.
Priprava

Objavljeno z dovoljenjem avtorice