Natisni recept
Veganski suši
Čas priprave 40 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Čas priprave 40 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Navodila
  1. Riž skuhamo v osoljeni vodi (okoli 20 minut), dokler ne vpije vse vode in postane lepljiv. Na koncu vmešamo rižev kis. Pripravimo si skodelico z vodo. Na podlogo za zvijanje položimo nori algo s hrapavo ploskvijo navzgor in riž nanesemo nanjo po celotni površini v debelini 0.5-1 cm, le zgornji rob pustimo prazen (okoli 2 cm).
  2. Po spodnji sredini naložimo poljubno zelenjavo, narezano na dolge in tanke paličice. Postavljena naj bo vzporedno s spodnjim robom. Zvitek zavijemo od spodaj navzgor. Prazni zgornji rob navlažimo z malo vode, da se prime na zvitek in ga "zalepi". Suši rolico malo pustimo stati in jo nato narežemo na kolobarje (širina 2-3 cm). Pripravimo poljubno omakico za pomakanje sušija.
  3. Ta jed je primerna za "pripravi si svoj suši" zabavo, kjer pripraviš različne sestavine, nato pa si gostje sami pripravijo svoj suši v poljubni kombinaciji okusov. Prav tako ga v zaprti posodi lahko shranimo v hladilniku ter naslednji dan porabimo za malico, odnesemo na piknik, ...
    Ta jed je primerna za "pripravi si svoj suši" zabavo, kjer pripraviš različne sestavine, nato pa si gostje sami pripravijo svoj suši v poljubni kombinaciji okusov. Prav tako ga v zaprti posodi lahko shranimo v hladilniku ter naslednji dan porabimo za malico, odnesemo na piknik, ...
Avtor

Avtor: Maja Hrovat

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja