Veganski suši
Obroki Čas priprave
4oseb 40minut
Obroki Čas priprave
4oseb 40minut
Sestavine
Navodila
  1. Riž skuhamo v osoljeni vodi (okoli 20 minut), dokler ne vpije vse vode in postane lepljiv. Na koncu vmešamo rižev kis. Pripravimo si skodelico z vodo. Na podlogo za zvijanje položimo nori algo s hrapavo ploskvijo navzgor in riž nanesemo nanjo po celotni površini v debelini 0.5-1 cm, le zgornji rob pustimo prazen (okoli 2 cm).
  2. Po spodnji sredini naložimo poljubno zelenjavo, narezano na dolge in tanke paličice. Postavljena naj bo vzporedno s spodnjim robom. Zvitek zavijemo od spodaj navzgor. Prazni zgornji rob navlažimo z malo vode, da se prime na zvitek in ga “zalepi”. Suši rolico malo pustimo stati in jo nato narežemo na kolobarje (širina 2-3 cm). Pripravimo poljubno omakico za pomakanje sušija.
  3. Ta jed je primerna za “pripravi si svoj suši” zabavo, kjer pripraviš različne sestavine, nato pa si gostje sami pripravijo svoj suši v poljubni kombinaciji okusov. Prav tako ga v zaprti posodi lahko shranimo v hladilniku ter naslednji dan porabimo za malico, odnesemo na piknik, …
Avtor

Avtor: Maja Hrovat