Čas priprave | 50 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
Testo
- 400 g polnozrnata pšenična moka
- 2 1/2 dl voda
- 1 čž pecilni prašek
- 1 ščep sol
Sir
- 1/4 skodelica indijski oreščki
- 1 skodelica topla voda
- 2 1/2 čž tapiokina moka
- 1 1/2 čž žlahtni prehranski kvas
- 3/4 čž sol
- 1 čž limonin sok
Sestavine
Testo
Sir
|
Navodila
- Testo: Moko pomešamo s pecilnim praškom in soljo, nato pa postopoma prilivamo vodo in zamesimo voljno testo. Razvaljamo ga po pomokani površini in oblikujemo v krog. Robove zavihamo navznoter. Testo premažemo s paradižnikovo mezgo, obložimo z vloženimi šampinjoni in potresemo z origanom. Po želji dodamo še soparjen brokoli ali drugo zelenjavo po želji. Vse skupaj premažemo z doma pripravljenim veganskim sirom.
- Sir: Vse sestavine zmešamo v blenderju, da dobimo gladko tekočo zmes. Prelijemo jo v kozico in med stalnim mešanjem segrevamo na srednjem ognju. Kmalu se bo sirček začel zgoščevati in tvoriti grudice. Mešamo, dokler ne dosežemo želene gostote, nato pa sir nadevamo prek obložene (še nepečene) pice in jo pečemo približno 20-30 minut na 180°C.
Avtor
Evkaliptus.si