Spoznaj veganstvo v 30tih dneh
s pomočjo tega enostavnega

in strokovno vodenega izziva!

(… ki ga je do sedaj uspešno opravilo že preko 18000 ljudi!)

LOGO-horizont

V zadnjih nekaj letih smo preko Veganskega izziva pomagali več kot 18 000 osebam, da so spoznali ta pozitivni način življenja, pridobili številne zdrave navade in/ali (p)ostali vegani.

Preizkusi ga tudi ti!

Prijavi se

Slavni vegani v Sloveniji in svetu:

Slavni vegani v Sloveniji in svetu:

Izjave udeležencev Veganskega izziva

❞Neprecenljiv je občutek, da je veganski način prehranjevanja, ki sem ga izbrala, moj prispevek boljšemu zdravju, boljšemu okolju in lepšemu jutri za živali.❞
– Saša, 44 let
❞Odlična priložnost za seznanitev z veganskim načinom življenja.❞
– Rebeka, 21 let
❞Hvala za pomoč, z moje strani je bila zelo cenjena. Pohvalila bi tudi predavanje, ki je bilo organizirano na začetku, in je bilo zelo zanimivo.❞
– Iris, 33 let
❞Super se mi zdi, da širite takšen način prehranjevanja. Menim, da je to prepotrebno glede na trenutne razmere v svetu. Ljudem je treba odpreti oči! Hvala Vam!❞
– Agata, 22 let
❞Izziv mi je definitivno bil v veliko pomoč in odskočno desko v svet veganstva! Hvala!❞
– Robi, 20 let
❞Izziv je super stvar za tiste, ki so o tem že premišljevali, pa so zadevo premikali iz ponedeljka na ponedeljek, vaš izziv pa je kar nekakšna "brca v rit" - začnem in nadaljujem. Super!❞
– Martin, 38 let

Kaj se zgodi, ko se prijaviš?

  •  Tukaj oddaš svojo prijavo na brezplačni 30-dnevni mentorski program, v katerem je sodelovalo že več kot 18 000 ljudi in to samo v nekaj letih.
 
  • Takoj po prijavi začneš prejemati recepte za zajtrk, kosilo in večerjo. Skupno prejmeš več kot 100 receptov, tako da se res splača prijaviti že samo zaradi tega.
 
  • Gre za nekakšen začetni paket vsega osnovnega znanja, ki smo si ga prostovoljci želeli na začetku spoznavanja z veganstvom in smo ga morali sami pridobiti.

Zate je to SUPER, saj lahko izkoristiš že vloženi trud, da ti bo na začetku lažje.

  • Praktične informacije bodo vsebovale nasvete za delo v kuhinji, informacije o zdravju in nutricionistiki, podprte s strokovnimi članki. Tudi o okoljevarstvu se bomo pogovarjali in seveda ne bomo pozabili na etiko do živali, zaradi katerih vse to sploh počnemo.
 
  • POSEBNA NOVOST in bonus Veganskega izziva je podporna skupina na Facebooku, polna izobraženih mentorjev. Imamo tudi nutricionistko, ki odgovarja na strokovna vprašanja. Zaradi dnevnih izzivov pa je vse skupaj še bolj zanimivo.

Prijavi se že danes in naredi nekaj dobrega zase, za planet in za živali!

Zakaj je Veganski izziv BREZPLAČEN?

Res je. V Veganski izziv je vloženega ogromno truda, znanja in energije. Vendar naša motivacija ni denar, temveč nekaj veliko večjega. Želimo si boljšega zdravja oseb okoli nas, čisto in stabilno okolje, v katerem živimo, in seveda želimo rešiti življenja živali.

Postali smo družba, ki oboleva in umira zaradi srčno-žilnih bolezni, raka, debelosti, sladkorne bolezni in drugih podobnih bolezni v vse večjem številu in to popolnoma brez potrebe. Ne trdimo, da najdemo vse odgovore v veganstvu, vendar prehrana v veliki meri pripomore k bolezni ali pa k zdravju. Vsak se sam odloči, v katero smer se želi obrniti.

Stališče Združenih narodov je, da živinoreja povzroča več toplogrednih izpustov kot vsa prometna infrastruktura skupaj (avtomobili, tovornjaki, avtobusi, motorji, letala, ladje…). Osnovne vire uporabljamo za vzrejo milijard živali, medtem ko bi vire lahko porabili direktno za trajnostno pridelavo hrane za ljudi. 

Zato je odgovor enostaven – želimo si boljšega sveta. Vse to in še več so razlogi za delo številnih prostovoljcev, ki sodelujejo pri projektu.

(Več razlogov pa v FAQ)

»Rastemo z dajanjem in ne s prejemanjem.«

FAQ

Medtem ko vegetarijanci uživajo mlečne izdelke, jajca ali oboje, vegani ta živila zavračamo. V zdravem veganskem jedilniku niso potrebna.

Veganska shramba vsebuje žita, stročnice, sadje, zelenjavo, semena, oreščke, gobe in alge ter nekatera že pripravljena živila iz teh surovin. Iz naštetega lahko pripravimo čisto osnovne obroke, ki smo jih vajeni iz slovenske kuhinje, pa tudi bolj kompleksne in eksotične jedi.

Med recepti Veganskega izziva bodo recepti za ‘sirove’ štruklje, praznično pečenko, doma pripravljene dunajske zrezke, zaseko in kremšnite. Nobenega okusa torej ne bo manjkalo, mnogim se celo odpre nov svet gurmanskih doživetij ali pa pridobijo veselje do kuhanja.

Z zdravim veganskim prehranjevanjem se mišična masa ohrani, z rednim treningom pa brez težav tudi poveča.

Beljakovin ni potrebno nadomeščati, saj je kvaliteta in kvantiteta beljakovin v stročnicah podobna kot v mesnih izdelkih.

Kaj jedo v nerazvitem svetu? Klobase, golaž, burgerje, pršut ali osnovna rastlinska živila? Seveda rastlinska živila. Zakaj? Ker so izredno poceni.

 Zato si lahko svoje obroke pripravljate doma iz osnovnih živil in kar precej prihranite, poleg tega pa boste bolj zdravi.

Da, stališče največjih prehranskih organizacij na planetu je, da lahko uravnotežena veganska prehrana zmanjša tveganja za določene bolezni (sladkorna bolezen tipa 2, srčno-žilne bolezni, določene vrste raka, debelost).

Stališče znanosti je, da vegansko prehranjevanje zmanjšuje naš ogljični odtis, porabo in onesnaževanje vode, dezertifikacijo planeta, uničevanje pragozdov, količino odpadkov, uničevanje živalskih vrst, uničenje oceanov, …

S prijavo na izziv ne tvegaš ničesar. V naslednjih 30 dneh prejmeš preko 100 receptov in nekaj izobraževalnih vsebin. Če ti v kateremkoli trenutku ni več do prejemanja mailov, se od njih enostavno in kadarkoli odjaviš.