Natisni recept
Domača granola
Jed Zajtrk
Čas priprave 15 minut
Čas kuhanja 30 minut
Obroki
porcija
Sestavine
Jed Zajtrk
Čas priprave 15 minut
Čas kuhanja 30 minut
Obroki
porcija
Sestavine
Navodila
  1. V skledi skupaj zmešamo vse suhe sestavine. V zmes dodamo agavin sirup in stopljeno kokosovo maščobo. Pomembno je, da je maščoba tekoča, zato jo lahko predhodno segrejemo na majhnem ognju. Zmes dobro premešamo. Položimo jo v pekač, obložen s peki papirjem, in v predhodno ogreti pečici pri 170ºC pečemo 20-25 minut. Pekač nato vzamemo ven in granolo pustimo, da se ohladi. Nikoli je iz pekača ne dajemo, ko je še vroča, saj sicer ne ostane sprijeta skupaj. Ohlajeno zavijemo v peki papir, da se razlomi. Shranimo jo v steklenem kozarcu s pokrovom.
  2. V suhem in temnem prostoru jo lahko shranjujemo vsaj dva tedna - lahko v kakšni izmed zaprtih posod v kuhinjski omarici, ali pa v vrečki v hladilniku. Predlogi za serviranje: - kokosov jogurt in gozdne borovnice - sojino mleko in narezana banana
    V suhem in temnem prostoru jo lahko shranjujemo vsaj dva tedna - lahko v kakšni izmed zaprtih posod v kuhinjski omarici, ali pa v vrečki v hladilniku. Predlogi za serviranje:
- kokosov jogurt in gozdne borovnice
- sojino mleko in narezana banana
Avtor

Objavljeno z dovoljenjem avtorice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja