Domači veganski KINDER COUNTRY
Obroki Čas priprave
10-12čokoladic 2-3hskupaj s hlajenjem
Obroki Čas priprave
10-12čokoladic 2-3hskupaj s hlajenjem
Navodila
  1. Temno čokolado pogrejemo nad vodno kopel skupaj s kokosovim maslom.
  2. Pripravimo si poljuben silikonski pekač /modelček za čokoladice. Pekač napolnimo s polovico stopljene čokolade. Postavimo v hladilnik za toliko časa, da se čokolada strdi.
  3. Pripravimo “mlečno kremo”. Kakavovo maslo pogrejemo nad vodno kopeljo in odstavimo. Dodamo vanilijevo pasto, sladilo in dobro premešamo. Na koncu dodamo še arašidovo maslo.
  4. “Mlečno kremo” zavremo, odstavimo in dodamo polovico riževih napihnjencev.
  5. Iz hladilnika vzamemo silikonski pekač. Čez ohlajeno čokolado zlijemo “mlečno kremo”. Dodamo preostale riževe napihnjence. Silikonski pekač postavimo nazaj v hladilnik za toliko časa, da se “mlečna krema” strdi.
  6. Ponovno iz hladilnika vzamemo silikonski pekač. “Mlečno kremo” prekrijemo s preostalo stopljeno čokolado. Pekač položimo nazaj v hladilnik.
  7. Kinder country pustimo počivati v hladilniku čez noč ali vsaj 2 uri.
Avtor