Jed | Glavna jed, Predjed, Zajtrk |
Čas priprave | 10 minut |
Čas kuhanja | 40 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 2 zavitek listnato testo brez sestavin živalskega izvora
- 500 g špinača lahko kombiniramo s svežim čemažem
- 1 paket svilnat tofu ali 1 navadni tofu 1 sojin jogurt
- 1 rdeča čebula
- 4 strok česen
- 3 žlica prehranski kvas
- 1 čž mleti muškatni orešček
- 1 žlica drobnjak
- 1 žlica peteršilj
- 1/2 limona sok
- sol po okusu
Sestavine
|
Navodila
- Na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo, čez čas dodamo še sesekljan česen. Odstavimo in ohladimo. Špinačo blanširamo v vreli vodi, ohladimo in odcedimo. Ko je hladna, jo na drobno narežemo. V skledi z vilico pretlačimo tofu, vmešamo čebulo, česen, špinačo, kvasne kosmiče in začimbe ter vse dobro premešamo.
- Listnato testo po dolžini prerežemo na pol, da dobimo dva dolga ožja trakova. Na vsak trak damo maso in ga zvijemo. Nato vse štiri trake zvijemo v polžka, enega za drugim. Malo premažemo z oljčnim oljem, po želji posipamo s sezamovimi semeni in damo v ogreto pečico. Pečemo 40 minut pri 180°C.