Grška špinačna pita (spanakopita)
Obroki Čas priprave
4oseb 10minut
Čas kuhanja
40minut
Obroki Čas priprave
4oseb 10minut
Čas kuhanja
40minut
Sestavine
Navodila
  1. Na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo, čez čas dodamo še sesekljan česen. Odstavimo in ohladimo. Špinačo blanširamo v vreli vodi, ohladimo in odcedimo. Ko je hladna, jo na drobno narežemo. V skledi z vilico pretlačimo tofu, vmešamo čebulo, česen, špinačo, kvasne kosmiče in začimbe ter vse dobro premešamo.
  2. Listnato testo po dolžini prerežemo na pol, da dobimo dva dolga ožja trakova. Na vsak trak damo maso in ga zvijemo. Nato vse štiri trake zvijemo v polžka, enega za drugim. Malo premažemo z oljčnim oljem, po želji posipamo s sezamovimi semeni in damo v ogreto pečico. Pečemo 40 minut pri 180°C.
  3. Lahko postrežemo skupaj z navadnim sojinim jogurtom. Pite lahko pripravimo prejšnji dan in so primerne tudi za hladno malico.
Avtor

Objavljeno z dovoljenjem avtorice