Čas priprave | 10 minut |
Obroki |
kruhki
|
Sestavine
- 1 avokado zrel
- 1/3 čž sol
- ščep poper manjši
- 1 strok česen
- 1 žlica limonin sok
- 1 čž olivno olje
- ščep peteršilj
- 2 paradižnik lahko se zamenja tza redkvice, ali dodaoboje
- 4 redkvice lahko se zamenja za paradižnik, ali doda oboje
- zelenjava po okusu (zelena zelenjava, mandlji, pinjole, koriander ter lanena, sezamova in/ali sončnična semena)
- 4 kos kruh
Sestavine
|
Navodila
- Rezine kruha damo v toaster. Lahko jih tudi popečemo v ponvi na žlički veganskega masla.
- Avokado zarežemo z nožem po dolžini naokoli vse do koščice. Z rokami obrnemo dve polovici avokada v nasprotni smeri kot to naredimo, ko odpiramo breskev. Z žličko postrgamo vsebino avokada, še posebej ob lupini, kjer je največ hranljivih snovi. Odstranimo koščico, da avokado lažje postrgamo. Avokado damo v manjšo posodo. Dodamo sol, poper, drobno nasesekljan česen, limonin sok in olje. Dobro pretlačimo z vilico. Poskusimo in po potrebi dodamo več katere od sestavin.