Hrustljavi avokruhki

Čas priprave 10 min min
Skupni čas 10 min min
Vrsta jedi Namaz, Predjed, Večerja, Zajtrk
Količina za 4 kruhki
Sestavine
- 1 ×avokado (zrel)
- 1/3 × žlička –jodirana sol
- 1 × ščep –poper
- 1 × strok –česen
- 1 × žlica –limonin sok
- 1 × žlička –olivno olje
- 1 × ščep –peteršilj
- 2 ×paradižnik (lahko se zamenja za redkvice, ali doda oboje)
- 4 ×redkvice (lahko se zamenja za paradižnik, ali doda oboje )
- zelenjava (po okusu - zelena zelenjava, mandlji, pinjole, koriander ter lanena, sezamova in/ali sončnična semena)
- 4 × kos –kruh
Navodila
- Rezine kruha damo v toaster. Lahko jih tudi popečemo v ponvi na žlički veganskega masla.
- Avokado zarežemo z nožem po dolžini naokoli vse do koščice. Z rokami obrnemo dve polovici avokada v nasprotni smeri kot to naredimo, ko odpiramo breskev. Z žličko postrgamo vsebino avokada, še posebej ob lupini, kjer je največ hranljivih snovi. Odstranimo koščico, da avokado lažje postrgamo. Avokado damo v manjšo posodo. Dodamo sol, poper, drobno nasesekljan česen, limonin sok in olje. Dobro pretlačimo z vilico. Poskusimo in po potrebi dodamo več katere od sestavin.
- Avokado naložimo na pečene kruhke, potrosimo s peteršiljem in obložimo z narezanimi redkvicami, paradižnikom ali drugo zelenjavo.

