Lečina omleta z ohrovtom
Obroki Čas priprave
2oseb 20minut
Čas kuhanja
20minut
Obroki Čas priprave
2oseb 20minut
Čas kuhanja
20minut
Sestavine
Navodila
  1. Lečo namočimo čez noč ali vsaj 20 minut v vroči vodi. Nato lečo speremo in dobro odcedimo.
  2. Ohrovt in papriko narežemo na manjše kose. Trše dele ohrovta prihranimo.
  3. Leči dodamo začimbe, vodo in trše dele ohrovta. Zblendamo do gladkega.
  4. Narezano zelenjavo in zblendano lečo združimo v skledi in dobro premešamo.
  5. Maso stresemo v ogreto ponev in enakomerno razporedimo.
  6. Pečemo pokrito na srednjem ognju 10-15 minut oziroma dokler se na vrhu ne strdi.
  7. Omleto obrnemo, pomagamo si s krožnikom. Najprej z lopatko obkrožimo omleto, da se odlepi od roba ponve. Omleto prevrnemo na krožnik, ki smo ga pred tem zmočili, nato pa jo stresemo nazaj v ponev.
  8. Pečemo pokrito še 5 minut.
  9. Postrežemo s kruhom ali s prilogo po izbiri. Super paše zraven tudi ajvar ali zenf.
Avtor

Avtorica: Žana Hrastovšek

Video postopek si lahko pogledate na njenem Instagramu ali Facebooku.

Objavljeno z dovoljenjem avtorice