Matevž s popečenim kislim zeljem
Obroki Čas priprave
3oseb 10minut
Čas kuhanja
35minut
Obroki Čas priprave
3oseb 10minut
Čas kuhanja
35minut
Sestavine
Navodila
  1. Pečico vklopimo na 200 stopinj Celzija.
  2. Krompir olupimo, operemo in narežemo na manjše kocke. Damo ga kuhati v vodo s soljo. Kuhamo do mehkega – vsaj 20 minut, odvisno od velikosti kock.
  3. V manjši pekač damo kislo zelje, dodamo poper in olupljen ter drobno sesekljan česen – 6 strokov. Premešamo. Pečemo do lepe rjave barve – vsaj 30 minut.
  4. Ko je krompir kuhan, odcedimo vodo, a je nekje 2 dl pustimo v posodi. Dodamo fižol, kislo smetano (navodila za pripravo kisle smetane si poglejte v receptu stročji fižol z zabelo in krompirjem), 3 stroke olupljenega in drobno sesekljanega česna ter vse dobro pretlačimo v pire. Poskusimo in po potrebi dosolimo.
  5. Olupimo, prepolovimo in na tanke trakce narežemo čebulo. V ponvi segrejemo olje in na srednje visoki temperaturi popražimo trakce čebule do rjavega. Po potrebi znižamo temperaturo. Čebulo serviramo poleg krompirja.
  6. Več Kristininih zgodb iz rastlinske kuhinje in izven nje si lahko ogledate na njenem blogu, facebooku in instagramu.
Avtor

Objavljeno z dovoljenjem avtorice