Čas priprave | 10 minut |
Čas kuhanja | 15 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
Za gosto kremno omako
- 65 g tofu 1/3 tofuja
- 2 žlica indijski oreščki
- 1 žlica kvasni kosmiči opcijsko
- 1/2 čž črna sol opcijsko
- 1 skodelica voda
Sestavine
Za gosto kremno omako
|
Navodila
- Šparglje dobro očistimo, olesenele dele odstranimo, uporabimo jih lahko za juho. Šparglje narežemo na približno centimeter dolga kolesca, vrhove pustimo v enem kosu.
- Šparglje damo v ponev, jih rahlo solimo in na hitro prepražimo. Ponev pokrijemo in šparglje dušimo na srednjem ognju 10 minut. Ne dodajamo vode. Na ta način se bodo rahlo zapekli in zmehčali.
- Pripravimo omako. V blender stresemo vse sestavine za omako. Solimo po okusu. Zmeljemo do gladkega.
- Omako prelijemo k špargljem. Kuhamo dokler ne zavre, nato pa odstavimo z ognja. Med ohlajanjem se bo omaka še dodatno zgostila. Po želji jo razredčimo z vodo.
Avtor
Avtorica: Žana Hrastovšek
BONUS: Video recept in preliv za solato brez olja.
Objavljeno z dovoljenjem avtorice