Polentina pica
Obroki Čas priprave
2oseb 10minut
Čas kuhanja
20minut
Obroki Čas priprave
2oseb 10minut
Čas kuhanja
20minut
Sestavine
Navodila
  1. V vodo dodamo sol in 1 žlico oljčnega olja. Ko prične vreti, gladko vmešamo polento. Kuhamo po navodilih na embalaži (običajno 2-4 minute) in nato odstavimo. Pekač premažemo z 1 žlico oljčnega olja in nanj vlijemo še vročo polento, ki jo enakomerno razporedimo po pekaču in nato pustimo, da se ohladi.
  2. Polentino podlago premažemo s paradižnikovo mezgo, po kateri posujemo prehranski kvas. Zelenjavo narežemo na tanke rezine ali majhne koščke in jo razporedimo po pici. Potresemo jo z naribanim veganskim sirom in origanom. Česen skupaj z 2 žlicama oljčnega olja zmeljemo v sesekljalniku za čebulo (ali pa sesekljamo na roke in dodamo oljčno olje). Po želji dodamo v sesekljalnik tudi nori algo. Mešanico pokapamo po pici.
  3. Pico pečemo 15-20 minut pri 180-200ºC.
Dodatno

Avtor: Maja Hrovat