Prosena kaša z mandlji in sadjem
Obroki Čas priprave
2osebi 5minut
Čas kuhanja
15minut
Obroki Čas priprave
2osebi 5minut
Čas kuhanja
15minut
Sestavine
Navodila
  1. Proseno kašo kuhamo v vodi, kasneje postopoma dolivamo sojino mleko. Tekom kuhanja narežemo vse sestavine in jih sproti dodajamo kaši – najprej datlje in mandlje, nato jabolko in začimbe (banane ohranimo sveže). Kašo kuhamo 15-20 minut. Nadevamo jo v skodelice in okrasimo s koleščki banane, lahko tudi ščepom narezanih mandljev in cimetom.
  2. Proseno kašo lahko pripravimo za več obrokov ali kot malico v službi, saj je okusna tudi hladna oziroma naslednji dan. V tem primeru jo pokrijemo, da se površina kaše ne izsuši ali pa jo naslednji dan zalijemo z malo segretega sojinega mleka.
Avtor

Maja Hrovat