Proteinski ratatouille
Obroki Čas priprave
2osebi 20minut
Čas kuhanja
70minut
Obroki Čas priprave
2osebi 20minut
Čas kuhanja
70minut
Sestavine
Navodila
  1. Pečico segrejemo na 190 stopinj in medtem narežemo vso našo zelenjavo na približno ½ centimetra velike kolobarje (če niste vešči dela z nožem si lahko pomagate z mandolino).
  2. Na srednjem ognju v posodi segrejemo 1 žlico olja, dodamo papriko in med stalnim mešanjem pražimo približno 3 minute, da se paprika zmehča. Dodamo paradižnikovo omako in znižamo temperaturo na najnižjo temperaturo in pustimo, da omaka zavre.
  3. Odstavimo iz ognja počakamo par minut, da se rahlo ohladi, potem posujemo po vrhu s tofujem (če uporabljate svilen tofu, ga enostavno vmešajte v omako).
  4. Na omako v spiralnem vzorcu pričnemo zlagati zelenjavo dokler, da je celotna površina pokrita.
  5. V manjši posodici zmešamo 3 žlice olivnega olja, česen, baziliko, timijan, peteršilj sol in poper. Dobro premešamo in potem enakomerno razporedimo po zelenjavi.
  6. Vse skupaj pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo v pečici 45 minut, nato odstranimo folijo in pečemo še 15 minut odkrito.
  7. Postrežemo lahko še vroče ali pa hladno.
Avtor

Avtor: Blaž Mihev za

Vse sestavine iz recepta najdete v Sparovih trgovinah.

Za še več okusnih veganskih receptov obiščite portal Spar Jedel bi