1tofu(če želite jed, ki bo bolj kremasta lahko trd tofu nadomestite z enako količino svilnatega tofuja)
Navodila
Pečico segrejemo na 190 stopinj in medtem narežemo vso našo zelenjavo na približno ½ centimetra velike kolobarje (če niste vešči dela z nožem si lahko pomagate z mandolino).
Na srednjem ognju v posodi segrejemo 1 žlico olja, dodamo papriko in med stalnim mešanjem pražimo približno 3 minute, da se paprika zmehča. Dodamo paradižnikovo omako in znižamo temperaturo na najnižjo temperaturo in pustimo, da omaka zavre.
Odstavimo iz ognja počakamo par minut, da se rahlo ohladi, potem posujemo po vrhu s tofujem (če uporabljate svilen tofu, ga enostavno vmešajte v omako).
Na omako v spiralnem vzorcu pričnemo zlagati zelenjavo dokler, da je celotna površina pokrita.
V manjši posodici zmešamo 3 žlice olivnega olja, česen, baziliko, timijan, peteršilj sol in poper. Dobro premešamo in potem enakomerno razporedimo po zelenjavi.
Vse skupaj pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo v pečici 45 minut, nato odstranimo folijo in pečemo še 15 minut odkrito.
Postrežemo lahko še vroče ali pa hladno.
Avtor
Avtor: Blaž Mihev za
Vse sestavine iz recepta najdete v Sparovih trgovinah.
Za še več okusnih veganskih receptov obiščite portal Spar Jedel bi