Veganski medaljoni in pomfri
Obroki Čas priprave
1oseb 10minut
Čas kuhanja
20minut
Obroki Čas priprave
1oseb 10minut
Čas kuhanja
20minut
Sestavine
Navodila
  1. Pečico segrejemo na 220 °C .
  2. Narežemo krompir, odvečno vodo popivnamo s papirnatim servetkom, prelijemo z eno do dvema žlicama olja, temeljito premešamo in damo pečt v segreto pečico za 20-25 minut. Vsaj dvakrat premešamo.
  3. V tem času pokropimo sojine polpete in jim dodamo pol jušne kocke. Pustimo jih stati okoli 5 minut (oziroma, dokler si ne pripravimo testa za pohanje).
  4. Testo za pohanje je iz mešanice moke in vode, gosto kot palačinkina masa. Vanj vmešamo želene začimbe. V drugo posodico si pripravimo drobtine, jaz sem jim dodala malo sladke paprike, da pride na koncu lepša barva.
  5. Polpete razrežemo na manjše ”nagece”, jih pomočimo v testo in posipamo z drobtinami. Ocvremo jih z obeh strani na malo olja v ponvi, da dobimo lepo zlato barvo.
  6. Preden serviramo, posolimo krompir.
Avtor

Objavljeno z dovoljenjem avtorice