Vroča čokolada iz domačega mandljevega mleka
Obroki
4oseb
Čas kuhanja
10minut
Obroki
4oseb
Čas kuhanja
10minut
Sestavine
  • 1skodelica mandljinamočeni, lahko drugi oreščki
  • 4skodelica voda
  • 1skodelica datljinamočeni, izkoščičeni in nasleklani (namesto lahko rjavi sladkor ali javorjev sirup)
  • 1/4skodelica kakav v prahu
  • 3čž koruzni škroblahko več ali manj, odvisno od gostote, ki jo želimo
  • 1čž vaniljev ekstraktali borbonska vanilja
  • 1ščep sol
Navodila
  1. Mandlje namočimo preko noči. Zjutraj jih odcedimo, damo v blender in postopoma dodajamo skodelice vode, dokler ne dodamo celega litra vode. Dobljeno tekočino precedimo skozi mrežico ali gazo. Precejena tekočina je mandljevo mleko, preostalo pulpo pa shranimo v hladilniku in jo kasneje porabimo (kosmiči, smutiji, omake, namazi, peciva). Mandljevo mleko segrevamo do vretja in pred tem vanj s paličnim mešalnikom vmešamo vse zgornje sestavine (če namesto datljev uporabimo sladkor, lahko mešamo z metlico). Kuhamo 5-10 minut, dokler se napitek ne zgosti do željene konsistence.
Avtor

Avtor: vegan.si