Jesenski čili s kvinojo

Natisni recept
Jesenski čili s kvinojo
Čas priprave 40 minut
Obroki
osebi
Sestavine
Čas priprave 40 minut
Obroki
osebi
Sestavine
Instructions
  1. Na rastlinski maščobi pražimo sesekljano čebulo, vse dokler ne zadiši in postekleni (to vam bo vzelo približno minuto), nato pa dodamo še česen, premešamo, in skupaj pražimo minuto ali dve. Dodamo začimbe: čili, kumino, kakav, papriko, poper in sol, spet dobro premešamo, in na majhnem ognju pražimo dobro minuto. Dodamo še preostale sestavine: sesekljan paradižnik, paradižnikovo omako, kvinojo, jušno osnovo, fižol, ter koruzo. Počakamo, da zavre, nato zmanjšamo ogenj, in kuhamo še približno pol ure. V tem času se bo čili precej zgostil. Če vam to ni všeč, lahko dodate še malo zelenjavne juhe, ali preprosto samo vodo.
  2. Na koncu potresemo s svežim, sesekljanim peteršiljem, po potrebi dodatno začinimo s soljo in poprom, ter serviramo. Namesto kvinoje lahko v čiliju uporabimo: bulgur, rjavo lečo, sojine koščke, sejtanov drobljenec, ali celo sesekljane gobe.
    Na koncu potresemo s svežim, sesekljanim peteršiljem, po potrebi dodatno začinimo s soljo in poprom, ter serviramo. 

Namesto kvinoje lahko v čiliju uporabimo: bulgur, rjavo lečo, sojine koščke, sejtanov drobljenec, ali celo sesekljane gobe.
Priprava

Recept objavljen z dovoljenjem avtorice

Delenje recepta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja