Jed | Glavna jed |
Čas priprave | 10 minut |
Čas kuhanja | 20 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 1/2 skodelica ajdova kaša 100 g oz. 125 ml
- 2 čž sol
- čž olje
- 1 čebul
- 250g šampinjoni
- 1 čž mleti peteršilj
- 1 ščep poper
- 1 žlica paradižnikova mezga
- svež peteršilj za dekoracijo
- rastlinski jogurt po želji
Sestavine
|
Navodila
- 1/2 skodelice ajdove kaše damo kuhati v 2 in 1/2 skodelice vrele vode, ki jo solimo z 1 žličko soli. Razmerje kaša:voda je 1:5. Kuhamo 15 minut in odcedimo.
- V ponev damo olje in sesekljano čebulo. Pražimo toliko, da čebula postekleni. Potem dodamo na kolobarje narezane in očiščene šampinjone, nekje 5 mm debele. Odvisno ali imate radi, da lahko v šampinjon dobro ugriznete ali imate radi, da se bolj zlije z jedjo in skoraj izgine. Dodamo peteršilj, sol, poper po želji, paradižnikovo mezgo, premešamo in pražimo na srednje visoki temperaturi. Šampinjoni bodo spustili vodo, potem pražimo še 5 minut.
- Ko voda izhlapi, pražimo še 5 minut, zalijemo z vodo, dodamo kašo, premešamo in pražimo še 5 minut.