Natisni recept
Ajdovi njoki
Čas priprave 40 minut
Čas kuhanja 20 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Njoki
Gobova omaka (priporočena priloga)
Čas priprave 40 minut
Čas kuhanja 20 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Njoki
Gobova omaka (priporočena priloga)
Navodila
  1. Ajdovo moko stresemo v posodo za mešanje, dodamo sol, žlico čičerikine moke in zmešamo. V posodi zavremo 400 ml vode in jo počasi dolivamo k ajdovi moki. Z žlico vse skupaj zmešamo. Počakamo vsaj 15 minut, da se masa ohladi. Testo preložimo na pomokano površino, na kateri bomo kasneje valjali testo (pustimo ga stati vsaj 10 minut). Testo z rokami dobro pregnetemo. Če je testo preveč mehko, dodamo še malo moke.
  2. Iz testa naredimo 3 kupčke (če se testo težko valja, ga še malo pregnetemo), katere vsakega posebej razvaljamo v dolg trak. Trakove narežemo na 4-5 cm dolge svaljke. Njoke položimo na pomokan krožnik.
  3. Na štedilnik pristavimo posodo, v katero smo nalili vodo in jo solili. Ko voda zavre, vanjo previdno polagamo ajdove njoke. Njoki naj se kuhajo 15 minut. Njoke previdno poberemo iz vode s polenovko in jih ponudimo z zelenjavnim golažem ali gobovo omako.
  4. Za pripravo omake čebulo in česen prepražimo na olju. Dodamo šampinjone in jih prepražimo, da se razpustijo. Dodamo sojino smetano in začimbe. Vse skupaj kuhamo vsaj še 10 minut.
    Za pripravo omake čebulo in česen prepražimo na olju. Dodamo šampinjone in jih prepražimo, da se razpustijo. Dodamo sojino smetano in začimbe. Vse skupaj kuhamo vsaj še 10 minut.
Avtor

Avtor: Špela Kastelic

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja