Čas priprave | 20 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 140 g moka
- 1/2 vrečka pecilni prašek
- 1 žlica sladkor
- 220 ml rastlinsko mleko najbolje se obnese sojino mleko
- 2 skodelica zmrznjeno sadje gozdni sadeži, borovnice ali jagode
- veganski čokoladni namaz ali koščki čokolade opcijsko
- olje za peko
Sestavine
|
Navodila
- V moko vmešamo pecilni prašek in sladkor. Če želimo, lahko že v maso dodamo majhne koščke čokolade ali sadja (npr. borovnice). Dodamo rastlinski napitek in z metlico dobro premešamo, da dobimo maso brez grudic.
- Segrejemo ponev za peko palačink in vanjo vlijemo maso za posamezno palačinko. Palačinka mora biti debela približno pol centimetra in široka okoli 10 centimetrov. Ko se na eni strani zapeče do zlatorjave barve, palačinko z lopatico obrnemo. Palačinka zraste do enega centimetra. Ko je pečena na obeh straneh, jo preložimo na topel krožnik, ki ga pokrijemo. Postopek ponavljamo toliko časa, dokler nam ne zmanjka testa.