Chia puding

NATISNI
Čas priprave 45 min
Skupni čas 3 hours 45 min
Vrsta jedi Sladica, Večerja
Količina za 2 porcija

Sestavine
  

  • 200 ml rastlinsko mleko riževo, ovseno, mandljevo, sojino ali kokosovo mleko
  • 2 žlica chia semena
  • 1/2 zrel mango
  • 2 žlica kokosov jogurt
  • mešano seznosko sadje v receptu so uporabljene jagode in nektarina
  • indijski oreščki nasekljani
  • kokosovi ostružki

Navodila

  • V posodico nalijemo rastlinsko mleko, dodamo chia semena in dobro premešamo. Pustimo stati 15 minut, nato pa znova dobro premešamo in pustimo še za 15 minut. Mešanico nato še zadnjič dobro premešamo in postavimo v hladilnik za vsaj tri ure, najbolje pa jo je na mrzlem pustiti kar čez noč.
  • V mikser dodamo na koščke narezan in olupljen mango ter ga prekrijemo s kokosovim jogurtom. Vse skupaj dobro zblendamo, da dobimo gosto zmes.
  • Sadje operemo in narežemo na koščke poljubne velikosti.
  • Na srednji temperaturi v manjši ponvi na hitro prepražimo oreščke in kokosove ostružke, ki bodo pudingu dali polnejši okus.
  • Jed sestavimo v manjšem kozarcu ali posodici. Najprej dodamo chia puding, ki ga prelijemo z mešanico manga in jogurta. Po vrhu dodamo sadje in za zaključek še posujemo s prepraženimi oreščki in kokosovimi ostružki.

Opombe

Avtor: Blaž Mihev za
Vse sestavine iz recepta najdete v Sparovih trgovinah.
Za še več okusnih veganskih receptov obiščite portal Spar Jedel bi
 

DELI STRAN:

POSKUSI VEGANSKO V 30 DNEH!

Pridruži se več kot 19.000 osebam, ki so že sprejele Izziv.

Pogoji in pravila za sodelovanje v Veganskem izzivu

  1. Organizator Veganskega izziva je Slovensko vegansko društvo.
  2. Udeleženci Izziva, ki so mlajši od 18 let, morajo imeti privoljenje svojih staršev ali skrbnikov. Mladoletni udeleženec s prijavo na Izziv potrjuje, da ima potrebno privoljenje.
  3. Sodelovanje v Veganskem izzivu je možno le v primeru, da oseba nima prehranskih motenj ali resnih zdravstvenih težav (npr. Crohnova bolezen, aktiven IBD, črevesna resekcija ali obstrukcija, bariatrični posegi). V nasprotnem primeru je potrebno sodelovanje psihologa, osebnega dietetika in/ali zdravstvenega specialista.
  4. Registracija na Izziv je možna preko spletne strani www.izziv.si. Registracija in sodelovanje v Izzivu je brezplačno.
  5. Uspešen zaključek Veganskega izziva pomeni, da se udeleženec 30 zaporednih dni prehranjuje vegansko – to pomeni samo z rastlinsko prehrano brez izdelkov in sestavin živalskega izvora, kot so meso, perutnina, morska hrana, jajca, mlečni izdelki in med.
  6. Po zaključku Izziva vas bomo prosili, da izpolnite zaključni vprašalnik.
  7. Slovensko vegansko društvo ima pravico do objave delov vprašalnika na svoji spletni strani in socialnih omrežjih.
  8. Vaš e-naslov bomo uporabljali za izvedbo programa Veganski izziv, kar vključuje vsakodnevno obveščanje po e-pošti z veganskimi recepti, info. o veganski prehrani, pravicah živali in drugih informacijah,  povezanih z veganstvom in izvedbo programa. Od prejemanja e-pošte Slovenskega veganskega društva se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo “odjava” v vseh emailih, ki jih boste prejeli od nas.
  9. Vaše podatke bomo hranili v skladu z zakonodajo.
  10. Udeleženci Izziva se v celoti strinjajo s temi pogoji in pravili.

Opomba: Če uporabljate Gmail, se bodo vaša sporočila usmerjala v zavihek “Promocije”. Sporočila začnete prejemati najkasneje 24 ur po izpolnitvi prijavnice. V primeru, da ne prejemate naših sporočil, nas kontaktirajte na info@izziv.si in nam to sporočite, da morebitno napako v čim krajšem času najdemo in odpravimo.

Izjava o omejitvi odgovornosti
Informacije na tej spletni strani in na vseh povezanih straneh so namenjene splošnemu informiranju in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali drugim ustreznim specialistom. Prav tako ne prevzemamo odgovornosti za samodiagnoze kot tudi ne diagnoze ali zdravljenja kakršnihkoli bolezenskih stanj ali bolezni s strani tretjih oseb na osnovi vsebine te spletne strani in drugih povezanih vsebin. Če imate ali slutite, da imate težave z zdravjem, se obvezno posvetujte z zdravnikom ali drugim ustreznim specialistom.

Pridržujemo si pravico do napak v besedilih.