Čas priprave | 45 minut |
Passive Time | 180 minut |
Obroki |
porcija
|
Sestavine
- 200 ml rastlinsko mleko riževo, ovseno, mandljevo, sojino ali kokosovo mleko
- 2 žlica chia semena
- 1/2 zrel mango
- 2 žlica kokosov jogurt
- mešano seznosko sadje v receptu so uporabljene jagode in nektarina
- indijski oreščki nasekljani
- kokosovi ostružki
Sestavine
|
Navodila
- V posodico nalijemo rastlinsko mleko, dodamo chia semena in dobro premešamo. Pustimo stati 15 minut, nato pa znova dobro premešamo in pustimo še za 15 minut. Mešanico nato še zadnjič dobro premešamo in postavimo v hladilnik za vsaj tri ure, najbolje pa jo je na mrzlem pustiti kar čez noč.
- V mikser dodamo na koščke narezan in olupljen mango ter ga prekrijemo s kokosovim jogurtom. Vse skupaj dobro zblendamo, da dobimo gosto zmes.
- Sadje operemo in narežemo na koščke poljubne velikosti.
- Na srednji temperaturi v manjši ponvi na hitro prepražimo oreščke in kokosove ostružke, ki bodo pudingu dali polnejši okus.