Jed | Glavna jed, Juha |
Čas priprave | 5 minut |
Čas kuhanja | 30 minut |
Obroki |
osebe
|
Sestavine
- 200 ml paradižnikova mezga
- 200 ml kokosovo mleko
- 120 g kvinoja
- 120 g čičerika
- 3 stroki česen
- 1 žlica rumena curry pasta
- 1 čajna žlička kurkuma
- 1 žlica repično olje
- dekoracija: spomladanska čebula, sezamova semena, koriander
Sestavine
|
Navodila
- Kvinoji dodamo 240 ml vode in jo skuhamo do mehkega in odstavimo.
- Že med kuhanjem kvinoje v naoljeni posodi popražimo čičeriko, ki ji dodamo rumeno curry pasto, kurkumo in drobno sesekljan česen.
- Po nekaj minutah praženja mešanici dodamo kokosovo mleko, paradižnikovo mezgo in dobro premešamo.
- Dodamo še 700 ml vode ali zelenjavne jušne osnove in zavremo.
- Pripravljeno juho razdelimo v štiri sklede in v vsako skledo dodamo porcijo kuhane kvinoje ter jo po želji okrasimo s spomladansko čebulo, sezamovimi semeni in koriandrom.
- Če imamo raje kremne juhe, lahko tudi to zmešamo do gladkega s paličnim mešalnikom.
Avtor
Tatiana Gernátová za GymBeam.si
Glavne sestavine iz recepta najdete v spletni trgovini GymBeam:
- kokosovo mleko,
- kvinoja,
- čičerika,
- kurkuma.