Natisni recept
Čičerikina curry juha s kokosovim mlekom in kvinojo
Čas priprave 5 minut
Čas kuhanja 30 minut
Obroki
osebe
Čas priprave 5 minut
Čas kuhanja 30 minut
Obroki
osebe
Navodila
  1. Kvinoji dodamo 240 ml vode in jo skuhamo do mehkega in odstavimo.
  2. Že med kuhanjem kvinoje v naoljeni posodi popražimo čičeriko, ki ji dodamo rumeno curry pasto, kurkumo in drobno sesekljan česen.
  3. Po nekaj minutah praženja mešanici dodamo kokosovo mleko, paradižnikovo mezgo in dobro premešamo.
  4. Dodamo še 700 ml vode ali zelenjavne jušne osnove in zavremo.
  5. Pripravljeno juho razdelimo v štiri sklede in v vsako skledo dodamo porcijo kuhane kvinoje ter jo po želji okrasimo s spomladansko čebulo, sezamovimi semeni in koriandrom.
  6. Če imamo raje kremne juhe, lahko tudi to zmešamo do gladkega s paličnim mešalnikom.
Avtor

Tatiana Gernátová za GymBeam.si

 

 

Glavne sestavine iz recepta najdete v spletni trgovini GymBeam:
- kokosovo mleko,
- kvinoja,
- čičerika,
- kurkuma.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja