Natisni recept
Dišeča francoska čebulna juha
Jed Juha
Čas priprave 5 minut
Čas kuhanja 10 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Jed Juha
Čas priprave 5 minut
Čas kuhanja 10 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Navodila
  1. Olje ali vodo v veliki ponvi ogrejemo na srednjo temperaturo. Dodamo čebulo in pražimo 2 minuti. Dodamo moko in mešamo, dokler rezine čebule niso dobro obdane z moko. Dodamo vodo in sojino omako ali tamari in dobro premešamo. Ko zmes zavre, zmanjšamo temperaturo in pustimo, da rahlo vre, dokler čebula ni mehka. Če postane juha pregosta, dodamo vodo. Postrežemo s francoskim kruhom ali prepečencem.
    Olje ali vodo v veliki ponvi ogrejemo na srednjo temperaturo.

Dodamo čebulo in pražimo 2 minuti. Dodamo moko in mešamo, dokler rezine čebule niso dobro obdane z moko. Dodamo vodo in sojino omako ali tamari in dobro premešamo. Ko zmes zavre, zmanjšamo temperaturo in pustimo, da rahlo vre, dokler čebula ni mehka. Če postane juha pregosta, dodamo vodo.

Postrežemo s francoskim kruhom ali prepečencem.
Avtor

Zdenko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja