Dišeča francoska čebulna juha

Čas priprave 5 min min
Čas kuhanja 10 min min
Skupni čas 15 min min
Vrsta jedi Juha
Količina za 2 oseb
Sestavine
- 2 žlica rastlinsko olje lahko voda
- 2 čebula velika
- 1/4 skodelica moka lahko nebeljena večnamenska
- 4 skodelica voda
- 1/4 skodelica sojina omaka lahko tamarij
- 4 rezina kruh lahko opečen francoski ali prepečenec
Navodila
- Olje ali vodo v veliki ponvi ogrejemo na srednjo temperaturo. Dodamo čebulo in pražimo 2 minuti. Dodamo moko in mešamo, dokler rezine čebule niso dobro obdane z moko. Dodamo vodo in sojino omako ali tamari in dobro premešamo. Ko zmes zavre, zmanjšamo temperaturo in pustimo, da rahlo vre, dokler čebula ni mehka. Če postane juha pregosta, dodamo vodo. Postrežemo s francoskim kruhom ali prepečencem.
Opombe
Zdenko