Jed | Sladica |
Čas priprave | 2-3h skupaj s hlajenjem |
Obroki |
čokoladic
|
Sestavine
- 100 g kakavovo maslo
- 70 g 100% arašidovo maslo
- 50 g sladilo
- 1 čž vanilijeva pasta
- 20 g riževi napihnjenci
- 250 g temna čokolada
Sestavine
|
Navodila
- Temno čokolado pogrejemo nad vodno kopel skupaj s kokosovim maslom.
- Pripravimo si poljuben silikonski pekač /modelček za čokoladice. Pekač napolnimo s polovico stopljene čokolade. Postavimo v hladilnik za toliko časa, da se čokolada strdi.
- Pripravimo "mlečno kremo". Kakavovo maslo pogrejemo nad vodno kopeljo in odstavimo. Dodamo vanilijevo pasto, sladilo in dobro premešamo. Na koncu dodamo še arašidovo maslo.
- "Mlečno kremo" zavremo, odstavimo in dodamo polovico riževih napihnjencev.
- Iz hladilnika vzamemo silikonski pekač. Čez ohlajeno čokolado zlijemo "mlečno kremo". Dodamo preostale riževe napihnjence. Silikonski pekač postavimo nazaj v hladilnik za toliko časa, da se "mlečna krema" strdi.
- Ponovno iz hladilnika vzamemo silikonski pekač. "Mlečno kremo" prekrijemo s preostalo stopljeno čokolado. Pekač položimo nazaj v hladilnik.
Avtor
Avtor: veg_kuhinja / veg_kuhinja