Ječmen s sejtanom in porovo omako

Čas kuhanja 30 min min
Skupni čas 30 min min
Vrsta jedi Glavna jed
Količina za 2 oseb
Sestavine
- 1 × skodelica –mešanica ječmena in rumene leče
- 1 ×por (srednje velik)
- 150 ml –sojina smetana
- 2 × žlička –curry
- 1 × žlička –kumina
- 1 × žlička –kurkuma
- jodirana sol
- poper
- 2 × zrezek –seitan
- 1 × žlička –paprika v prahu
- 1 × žlička –dimljena paprika
- sojina omaka
- 1 × žlička –mediteranske začimbe
- svež drobnjak
- kokosova maščoba
Navodila
- V slani vodi skuhamo ječmen in lečo (pripravljena mešanica se kuha 10 minut). V ponvi na vodi prepražimo por ter začimbe (curry, kumino, kurkumo, sol in poper). Po 5 min praženja dodamo sojino smetano ter kuhamo nekje 5 min. Po potrebi dodamo vodo.
- Sejtan prepražimo na kokosovi maščobi z začimbam (sojina omaka, paprika, dimljena paprika, mediteranske začimbe). Ko je vse pripravljeno, serviramo na krožnik in na koncu dodamo sesekljan svež drobnjak.

