Jed | Glavna jed |
Čas priprave | 40 minut |
Obroki |
osebi
|
Sestavine
- 2 skodelica svež paradižnik narezan na koščke
- 400 g paradižnikova omaka iz pločevinke
- 1 skodelica kuhana kvinoja
- 2 skodelica zelenjavna jušna osnova
- 400 g rdeč fižol
- 200 g koruza
- olje ali druga rastlinska maščoba
- 1 šopek svež peteršilj
- 1 čebula sesekljana ali 2 mladi čebuli
- 2 strok česen
- 1 čž čili v prahu oz. po okusu
- 2 čž kakav v prahu
- 2 čž kumina v prahu
- 1 čž dimljene paprike v prahu ali navadna sladka paprika v prahu
- sol po okusu
- poper po okusu
Sestavine
|
Navodila
- Na rastlinski maščobi pražimo sesekljano čebulo, vse dokler ne zadiši in postekleni (to vam bo vzelo približno minuto), nato pa dodamo še česen, premešamo, in skupaj pražimo minuto ali dve. Dodamo začimbe: čili, kumino, kakav, papriko, poper in sol, spet dobro premešamo, in na majhnem ognju pražimo dobro minuto. Dodamo še preostale sestavine: sesekljan paradižnik, paradižnikovo omako, kvinojo, jušno osnovo, fižol, ter koruzo. Počakamo, da zavre, nato zmanjšamo ogenj, in kuhamo še približno pol ure. V tem času se bo čili precej zgostil. Če vam to ni všeč, lahko dodate še malo zelenjavne juhe, ali preprosto samo vodo.