Juha iz hokaido buče

Čas priprave 30 min min
Skupni čas 30 min min
Vrsta jedi Juha
Sestavine
- 1 hokaido buč srednje velika
- 1 čebula večja
- 2 strok česen
- 1 liter zelenjavna juha ali vode
- sol
- poper
- rastlinsko olje ali kokosovo maslo
- veganska smetana za kuhanje poljubno
- svež peteršilj poljubno
- bučna semena poljubno
- bazilika poljubno
- drobnjak poljubno
Navodila
- Čebulo sesekljamo in jo na rastlinski maščobi popražimo, dokler ne postekleni. Nato dodamo sesekljan česen in počakamo minuto ali dve.
- Dodamo na kose narezano hokaido bučo, ki smo jo prej oprali in odstranili semena (lupiti je ni potrebno). Med stalnim mešanjem bučo popražimo, po približno 10 minutah pa zalijemo z zelenjavno juho ali vodo.
- Na majhnem ognju dušimo približno 20 minut, dokler buča ne postane mehka in začne razpadati. Na koncu dodamo še poper in sol ter druge začimbe po lastni izbiri.
- V mešalniku zmes spasiramo, po želji pa dodamo še žlico ali dve veganske smetane.
- Če je juha pregosta, jo razredčimo z vodo, zelenjavno juho ali malo rastlinskega mleka (predlog: ovseno mleko, ki je nevtralnega okusa). Potresemo s svežimi sesekljanimi zelišči ali bučnimi semeni ter serviramo.
Opombe
Avtorica: Iris