Čas priprave | 10 minut |
Čas kuhanja | 15 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 1 čebula
- 2 strok česen
- 1 krompir večji
- 300 g kuhana koruza
- 7 dl zelenjavna jušna osnova
- 5 žlica mleti mandelji priporočamo olupljene
- 2 žlica kvasni kosmiči
- 2 žlica repično olje
- muškatni orešček priporočamo sveže mletega
- 1 ščep čilijevi kosmičevci
- sol po okusu
- poper po okusu
- popražen por za okras
- pistacije za okras
Sestavine
|
Navodila
- Sesekljano čebulo in česen popražimo na malo olja, dodamo na kocke narezan krompir in zalijemo z jušno osnovo. Malo pokuhamo, nato pa dodamo koruzo, mandlje, kvasne kosmiče in začimbe. Kuhamo 15-20 minut, da je krompir skuhan. Predevamo v blender in zmešamo na najvišji hitrosti, da dobimo gladko kremno juho (lahko zmešamo tudi v loncu s paličnim mešalnikom). Za dekoracijo lahko dodamo popražen por in nasekljane pistacije.
Avtor
Avtor: Edita Čelofiga po ideji iz minimalistbaker.com