Jed | Glavna jed, Večerja |
Čas priprave | 15 minut |
Čas kuhanja | 40 minut |
Obroki |
osebe
|
Sestavine
- 1 skodelica kvinoja oprana pod vročo vodo
- 3 žlica olivno olje
- 2 skodelica rastlinska jušna osnova
- 1 čebula srednje velika
- 1/2 zelena paprika nasekljana
- 2 strok česen nasekljan na drobno
- 2 paradižnik narezan na manjše koščke
- 2 bučka narezana na koščke
- 1 konzerva rdeč fižol
- 2 rdeč feferon razkočičen in nasekljan (opcijsko)
- 1 konzerva koruza ali storž sveže skuhane mlade koruze
- 1 čž mleta kumina
- 1 čž origano
- 1 čž kajenski poper opcijsko
- 1/2 limete sok
- sol po okusu
- poper po okusu
- veganski sir
- 2 žlica koriander nasekljan
Sestavine
|
Navodila
- Pečico segrejemo na 180 stopinj.
- Na srednjem ognju v posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo oprano kvinojo in jo pražimo približno 2 minuti med stalnim mešanjem. Nato dodamo jušno osnovo, dobro premešamo počakamo da zavre, nato znižamo ogenj na minimum, pokrijemo in kuhamo pokrito 15 minut (izogibajte se dvigovanju pokrova saj želimo obdržati paro v loncu). Po 15 minutah odstranimo iz ognja in pustimo pokrito stati še 5 minut, nato odkrijemo in razdrobimo kvinojo z vilico.
- Med tem, ko se kvinoja kuha, v posebni posodi segrejemo žlico olivnega olja na srednjem ognju, dodamo čebulo in papriko in pražimo 5 minut. Nato dodamo bučke in česen in pražimo še dodatnih 8 minut, da se bučke zmehčajo in porjavijo.
- Zrahljano kvinojo prestavimo v večjo posodo dodamo popečene bučke in papriko in vse ostale sestavine razen sira, solimo in popramo po okusu in vse skupaj prestavimo v pekač.
- Lepo enakomerno razporedimo po pekaču, posujemo z veganskim sirom in pečemo v pečici na 180 stopinjah približno 10 minut. Oziroma dokler, da se sir ne raztopi in rahlo zapeče.