Natisni recept
Kvinojin narastek
Čas priprave 15 minut
Čas kuhanja 40 minut
Obroki
osebe
Sestavine
Čas priprave 15 minut
Čas kuhanja 40 minut
Obroki
osebe
Sestavine
Navodila
  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
  2. Na srednjem ognju v posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo oprano kvinojo in jo pražimo približno 2 minuti med stalnim mešanjem. Nato dodamo jušno osnovo, dobro premešamo počakamo da zavre, nato znižamo ogenj na minimum, pokrijemo in kuhamo pokrito 15 minut (izogibajte se dvigovanju pokrova saj želimo obdržati paro v loncu). Po 15 minutah odstranimo iz ognja in pustimo pokrito stati še 5 minut, nato odkrijemo in razdrobimo kvinojo z vilico.
  3. Med tem, ko se kvinoja kuha, v posebni posodi segrejemo žlico olivnega olja na srednjem ognju, dodamo čebulo in papriko in pražimo 5 minut. Nato dodamo bučke in česen in pražimo še dodatnih 8 minut, da se bučke zmehčajo in porjavijo.
  4. Zrahljano kvinojo prestavimo v večjo posodo dodamo popečene bučke in papriko in vse ostale sestavine razen sira, solimo in popramo po okusu in vse skupaj prestavimo v pekač.
  5. Lepo enakomerno razporedimo po pekaču, posujemo z veganskim sirom in pečemo v pečici na 180 stopinjah približno 10 minut. Oziroma dokler, da se sir ne raztopi in rahlo zapeče.
  6. Posujemo z nasekljanim koriandrom in postrežemo še vroče, ali pa hranimo v hladilniku do 3 dni in jemo hladno.
    Posujemo z nasekljanim koriandrom in postrežemo še vroče, ali pa hranimo v hladilniku do 3 dni in jemo hladno.
Avtor

Avtor: Blaž Mihev za

Vse sestavine iz recepta najdete v Sparovih trgovinah.

Za še več okusnih veganskih receptov obiščite portal Spar Jedel bi

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja