Jed | Glavna jed |
Čas priprave | 20 minut |
Čas kuhanja | 20 minut |
Obroki |
oseb
|
Sestavine
- 1/2 skodelica rdeča leča
- 2 ohrovtov list lahko tudi več
- 1 rdeč pekoči feferon ali paprika
- 1 čž paprika v prahu
- 1/2 čž kurkuma
- 3/4 skodelica voda
- sol po okusu
Sestavine
|
Navodila
- Lečo namočimo čez noč ali vsaj 20 minut v vroči vodi. Nato lečo speremo in dobro odcedimo.
- Ohrovt in papriko narežemo na manjše kose. Trše dele ohrovta prihranimo.
- Leči dodamo začimbe, vodo in trše dele ohrovta. Zblendamo do gladkega.
- Narezano zelenjavo in zblendano lečo združimo v skledi in dobro premešamo.
- Maso stresemo v ogreto ponev in enakomerno razporedimo.
- Pečemo pokrito na srednjem ognju 10-15 minut oziroma dokler se na vrhu ne strdi.
- Omleto obrnemo, pomagamo si s krožnikom. Najprej z lopatko obkrožimo omleto, da se odlepi od roba ponve. Omleto prevrnemo na krožnik, ki smo ga pred tem zmočili, nato pa jo stresemo nazaj v ponev.
- Pečemo pokrito še 5 minut.
Avtor
Avtorica: Žana Hrastovšek
Video postopek si lahko pogledate na njenem Instagramu ali Facebooku.
Objavljeno z dovoljenjem avtorice