Natisni recept
Lečine kroglice v paradižnikovi omaki (veganski čufti)
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 30 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Lečine kroglice
Paradižnikova omaka
Čas priprave 10 minut
Čas kuhanja 30 minut
Obroki
oseb
Sestavine
Lečine kroglice
Paradižnikova omaka
Navodila
  1. Laneno seme namočimo v nekaj žlicah vode. Narezano čebulo, česen in gobe prepražimo na oljčnem olju. Dodamo kuhano lečo, nadrobljen tofu in začimbe, premešamo in odstavimo. Dodamo ovsene kosmiče in namočeno laneno seme. Zblendamo s paličnim mešalnikom, vendar ne preveč. Maso postavimo za 20 min v hladilnik.
  2. Pečico segrejemo na 200°C. Z rokami oblikujemo majhne cmočke in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo jih 20 min, dokler ne porjavijo.
  3. Med peko pripravimo omako. Narezano čebulo dobro prepražimo, nato dodamo ostale sestavine in kuhamo 10-15 minut. Proti koncu kuhanja s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko omako.
  4. Poleg lečinih kroglic v omaki postrežemo krompir v poljubni obliki, polento, kuhana žita ali podobno prilogo. Zraven se prileže velika skleda solate.
    Poleg lečinih kroglic v omaki postrežemo krompir v poljubni obliki, polento, kuhana žita ali podobno prilogo. Zraven se prileže velika skleda solate.
Avtor

Avtor: Edita Čelofiga

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja