Maroška enolončnica

Vrsta jedi Glavna jed, Juha
Količina za 2 osebi
Sestavine
- 2 žlica oljčno olje
- 200 g kuskus
- 1 pločevinka čičerika
- 100 g češnjev paradižnik
- 2 rdeča paprika velika
- 2 korenje
- 1 šopek mlada špinača
- 1 strok česna po okusu lahko več
- 1 čž limonin sok po okusu lahko več
- 1 čž rdeča paprika
- 1/4 čž kumina
- 4 ščep cimet v prahu
- 4 ščep piment mešanica muškata, klinčkov in črnega popra
- črni poper po okusu
- sol po okusu
- peteršilj ali koriander za okras
Navodila
- Skuhamo kuskus. Na oljčnem olju prepražimo nasekljan česen in narezano zelenjavo. Dodamo začimbe (lahko uporabimo le osnovne začimbe ali pa se držimo recepta). Počakamo da se paradižnik zmehča in dodamo čičeriko ter kuskus, zmanjšamo ogenj in zmešamo, da se kuskus prepoji z omako. Na koncu vmešamo lističe mlade špinače in pokapamo z limoninim sokom. Po želji potresemo z sesekljanim svežim peteršiljem ali koriandrom.
- Kuskus lahko postrežemo kot prilogo maroški enolončnici ali pa ga na koncu kuhanja vmešamo v enolončnico, kot je navedeno v receptu.
Opombe
Ana